Skip to main content

Transformatie

BINX Lochal Bibliotheek Tilburg

We zijn verbinders, zoeken aansluiting bij de klantwens en brengen onze kennis en expertise in waardoor het plan beter wordt. Dit doen we wel aan de hand van een duidelijke visie vooraf, een plan voor transformatie met een bepaalde doorlooptijd en functie. Stap voor stap werken we naar de eindbestemming.

Denkend aan maakbaarheid, met oog voor authentieke details, terug plaatsen van artefacten en het klimatiseren van het gebouw.

Transformatie heeft doorgaans een kortere doorlooptijd dan nieuwbouw en is ook betaalbaar bij gebouwen waarbij veel elementen kunnen blijven. Bovendien gaat transformatie, leegstand en versobering tegen.

Verschillende doelgroepen vinden hun plek in een transformatiepand. Steeds vaker krijgen bestaande kantoren, monumenten of andere gebouwtypes een nieuwe bestemming. Ze worden getransformeerd in een appartementencomplex, hotel of openbare bibliotheek; of juist in een kantoor of een plek voor kleine ondernemers. Waar transformatie vaak ook samen gaat met restauratie.

VOORUITGANG DOOR INNOVATIE

Innovatie als middels in plaats van dé oplossing

Als BINX Smartility geloven we in innovatie om onze organisatie steeds verder door te werken aan unieke projecten. Een hakken in het zand mentaliteit past echt niet bij ons, maar waar uit zich een dergelijke houding dan in? Dat onze BINX-werkwijze is op basis van BIM, het liefst al virtueel rondlopend door een gebouw voor we gaan bouwen.

Worden we uitgedaagd om gebouwprestaties in te vullen ook na de uitvoeringsfase.

Virtual Reality VR BINX Smartility BIM
Toepassing van Drones BINX Smartility
Technologie

Innovaties

Tevens zetten we de laatste technologieën in om grip te krijgen op de opgave en zetten we het liefst juist bij transformaties door onze eigen dronepiloten in om een scan te maken van buiten. Dit kunnen we ook aan de binnenkant met onze Matterport om zo op afstand partijen goed mee te nemen in de opgave. Daarnaast kunnen we op deze manier ook heel nauwkeurig werken doordat het ook echt ingemeten wordt. Dit kan ook kansen bieden voor andere projecten door bijvoorbeeld deze beelden te gebruiken voor branding en externe communicatie.

Neem anders eens een kijkje in een opname van ons eigen kantoor.