Skip to main content

Nieuwbouw VMBO Zone.College

BINX Smartility was verantwoordelijk voor de realisatie van de VMBO locatie van de Zone.college school met de daarbij behorende terreininrichting, bijgebouwen en gymzaal, gelegen aan de Gezellenlaan 14 in Doetinchem. Een nieuwbouwproject waarbij de bestaande locatie gefaseerd is vervangen door deze school inclusief terreininrichting, bijgebouwen en gymzaal. De bijgebouwen bestaan uit een kas, kapschuur en een dierenverblijf.

OpdrachtgeverZone.college
ContractvormUAV-GC
Oppervlakte BVO6.910 m²
Jaar van uitvoering2018-2019
BijzonderhedenEnergievolumegarantie, frissescholen klasse B.

Gezonde & Inspirende omgeving

Het doel van nieuwbouwproject Zone.college Doetinchem, is het realiseren van een gezonde en inspirerende omgeving waarbij het gebouw is aan te passen op de veranderingen van de organisatie. De school zelf heeft een BVO van 6.910 m2 en is tevens aangevuld met de praktijkruimten alias bijgebouwen.

Een lowtech gebouw met een hightech performance, met toepassing van circulaire materialen. Een belangrijk aandachtspunt is de toepassing van duurzame en circulaire energie- en waterhuishouding dat onderdeel is van een lokaal ecosysteem. Het nieuwbouw Zone.college Doetinchem is een Frisse school klasse B. Voor de Nieuwbouw Zone.college Doetinchem is tevens een 15 jarig contract afgesloten voor de energieprestatie en onderhoud. Daarnaast zijn wij 10 jaar verantwoordelijk voor het schoonmaakonderhoud.

Digitale oplevering

Woensdag 21 november 2018 hebben we ons project Zone.college feestelijk virtueel opgeleverd (DigitaalBouwen). De engineers van het project hebben een inkijkje gegeven in de technische uitdagingen en hoe ze die hebben opgelost. Daarnaast ronden we het Uitvoeringsgereed Ontwerp af met onze opdrachtgever en starten wij met de daadwerkelijke realisatie buiten. In Doetinchem op de bouwlocatie is ook een ‘tijdcapsule’ met een beschrijving van de toekomstdromen van Zone.college door de Wethouder van de Gemeente Doetinchem begraven.