Skip to main content

Renovatie Koopmans Building

Nadat BINX op 13 december 2017 met trots de opdracht voor het renoveren van het Koopmans Gebouw heeft getekend, is het direct van start gegaan met de Engineering. Juli 2018 is BINX gestart met de uitvoering en de oplevering heeft in juli 2019 plaatsgevonden. Het doel van de renovatie is het realiseren van een modern kantoorconcept dat recht doet aan de kernwaarden van het Koopmans Building en dat moeiteloos de komende 30 jaar voldoet aan de eisen van Tilburg University. Een belangrijk aandachtspunt is, de toepassing van een modern en duurzaam elektrotechnisch- en werktuigbouwkundig installatieconcept. Het is de ambitie van Tilburg University om het Koopmans gebouw van het huidige Energielabel G naar minimaal Energielabel C te brengen.

OpdrachtgeverTilburg University
ContractvormUAV-GC
Oppervlakte BVO19.000 m²
Jaar van uitvoering2019
BijzonderhedenMinimaal Energielabel C

Het Koopmans Gebouw heeft een monumentale status. Een heel belangrijk onderdeel van het gebouw zijn de natuursteen en de steenstrips die in de vaste kernen en op de begane grond aanwezig zijn. Deze worden waar mogelijk behouden en indien nodig verwijderd en opnieuw aangebracht.  

Op verdieping één tot en met elf zullen circa 480 kantoren worden gerealiseerd. Op de begane grond bevindt zich de entree en een grote vergaderruimte. Daarnaast worden er op de begane grond en in de kelder een aantal ondersteunende ruimten gehuisvest, hierbij valt te denken aan een goederenontvangst ruimte en een werkplaats.

Laboratoria & Vergaderruimtes

In de kelder bevinden zich labruimten waar diverse onderzoeken kunnen worden uitgevoerd. Op de 12e verdieping in het gebouw, zijn naast de technische ruimtes een aantal vergaderruimten gecreëerd.