Skip to main content

Transformatie Stadswinkel Tilburg

In opdracht van Gemeente Tilburg voeren wij de transformatie van het huidige Stadskantoor 2 uit. Dit gebouw, met een oppervlakte van 19.000 vierkante meter, zal in de nieuwe situatie verder door het leven gaan als Stadswinkel. Het wordt een prettige, uitnodigende plek, voorzien van nieuwe technieken op het gebied van klimaat, duurzaamheid en hergebruik van materialen.

OpdrachtgeverGemeente Tilburg
Oppervlakte BVO19.000m²
Jaar van uitvoering2021-2023
BijzonderhedenCirculair & biobased

Het nieuwe gebouw, welke ontworpen is door Architectenbureau Common Affairs, heeft een open en uitnodigende uitstraling en zal door de grote open publiekshal dé ontmoetingsplek worden voor burgers en overheid. Daarnaast zijn er op verzoek van de gemeente Tilburg veel duurzame materialen toegepast. Kortom, een uiterst circulaire & biobased renovatie binnen een zeer sterke stedelijke omgeving.

Nadat wij eerder in Tilburg de realisatie mochten verzorgen voor Campus 013, de renovatie van het Koopmans Building, de transformatie van de LocHal en verantwoordelijk zijn voor het installatietechnische gedeelte van MindLabs, zijn wij vereerd dat wij ook dit project weer mogen uitvoeren in Tilburg!